Екскурзия до Осоговски манастир и Крива паланка

Дати: 26.03.2017, 27.05.2017, 30.07.2017, 20.08.2017, 25.11.2017 
 
 
Маршрут: София - Осоговски манастир - Крива паланка - София
 
 
Отпътуване в 7.30 ч. от пл. Ал. Невски по маршрут София - Кюстендил - Гюешево - Крива паланка - Осоговски манастир с кратка почивка по пътя.
Посещение на манастира “Св. Йоаким Осоговски”, разположен в подножието на западния склон на Осоговска планина в близост до Крива Паланка в Македония. Йоаким Осоговски е български светец, един от най-верните последователи на Св.Иван Рилски. Той прекарва живота си като отшелник в пост и молитва в една пещера край р.Сарандапор, където след смъртта си е погребан. По-късно мощите му са открити от монах на име Теофан и са положени в построената църква в негова памет. В средата на 12 в. около църквата е изграден едноименният манастир, който в началото на 13 в. е бил посетен от Цар Калоян. Днес манастира приема множество посетители, които идват в светата обител и се любуват на прекрасната природа.
Кратък престой в Крива паланка. Отпътуване за България. Кратък престой в Кюстендил, който е един от най-старите градове на България, възникнал в близост до лековитите минерални извори. Известен с имената си Пауталия, Велбъжд, Кюстенджа . Днес той предлага много добри условия за балнеотуризъм, и множество забележителности, като галерията на Вл.Димитров Майстора, " Чифте баня" , Пирговата кула, Църквата „Успение Богородично” и др. Наричат Кюстендил столицата на черешите.
 
Прибиране в София около 20:00 ч.
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
транспорт с лицензиран автобус;
екскурзоводско обслужване на Български език

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
храна и лични разходи
медицинска застраповка за лица до 69 г. 2 лв., за лица над 69 г. 3 лв.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 
лична карта
за деца до 18 години пътуващи без двамата или с един от родителите, нотариално заверена декларация от родителите и задграничен паспорт. 

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 

Минимален брой туристи: 34 
Срок за уведомяване за недостигнат минимум 2 дни преди дата на отпътуване. 

При записване са внася пълната сума
28,00 лв.
Базова цена:28,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Купи
Моля, изберете: